autorijschool den haag

Heb jij faalangst?

Wist je dat ongeveer 20% van de mensen die het rijbewijs wil halen last hebben van faalangst ofwel examenvrees? Jaarlijks gaat het dan dus om ongeveer 35.000 leerlingen!

Op zich is ieder mens bang om te falen; dat is helemaal niet zo erg. Vaak is het juist een motiverende factor. Maar sommige mensen zijn zó bang om het niet goed te doen, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Er komt niet uit wat er gezien de mogelijkheden inzit.

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een (rij)examen. Dat is normaal. Het kan je juist stimuleren om goed te presteren. Je bent scherp door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig. Maar dat hoeft geen faalangst te zijn. We spreken pas van faalangst voor het rijexamen als je onder druk van dat ‘ene uurtje’ bezwijkt. Bijvoorbeeld door een black-out, of door fouten die je tijdens de rijlessen nooit maakte.

Als je voor een rijopleiding bij Autorijschool Imran kiest, weet je zeker dat je goed zit, want bij Autorijschool Imran heb je de allergrootste kans om in een keer te slagen voor je rijbewijs. Direct een rijles inplannen? Bel 06 249 36 877