Wist je al dat je al mag lessen als je 16,5 jaar oud bent?

Jong geleerd, is oud gedaan! Dat geldt ook voor het leren autorijden. Veel jongeren vergeten nog steeds dat ze op 16,5 jarige leeftijd al rijlessen mogen volgen.

Wie zichzelf al lekker ziet sturen, doet er dus goed aan voor zijn 16e verjaardag theorielessen te volgen. Dat kan bij ons. Wie bovendien de verkeersregels goed kent, blijkt in praktijk veel zelfverzekerder en uiteindelijk minder rijlessen nodig te hebben.

Als je je theorie in de pocket hebt, mag je nog voor je 17e levensjaar gaan lessen. Je kunt dan ook een tussentijdse toets doen. Als het rijden goed verloopt, kun je vanaf je 17e verjaardag serieus examen doen. Wanneer je het felbegeerde rijbewijs haalt, mag je onder begeleiding van een coach de weg op. Na je 18e mag je alleen rijden. Dan ben jij zelf de baas in de auto.

Deze manier van op jonge leeftijd auto leren rijden, bestaat sinds 2011 en wordt het 2toDrive experiment genoemd. Als in 2017 blijkt dat de verkeersveiligheid inderdaad verbeterd is wordt het definitief ingevoerd.